Wat zijn de valkuilen bij het nemen van een elektrische scootermobiel?

Het overwegen van het nemen van een elektrische scootmobiel, is iets wat wij zeer aanraden. Echter, er zijn nog wel een aantal valkuilen waar je rekening mee moet houden als je een elektrische scootmobiel koopt. Als je hiervan op de hoogte bent kom je niet voor verrassingen te staan en wordt het een gegarandeerd succes. In dit stuk lees je over de voor- en nadelen van de elektrische scoot mobiel kopen en waar je dus met namen goed op moet letten. Ook vertellen we iets over het alternatief, namelijk de scootmobiel met benzinemotor.

Wat is de elektrische scootmobiel?

Deze scootmobiel rijdt op een elektrische motor die kan rijden door een batterij. Deze batterij dient opgeladen te zijn met elektriciteit om te rijden. Doordat de scootmobiel op elektriciteit rijdt, zijn er geen uitlaatgassen en geen geronk. Je kunt de scootmobiel vergelijken met een elektrische auto zoals een Tesla. Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe modellen van scootmobielen elektrisch in plaats van dat ze een benzinemotor hebben.

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel van de elektrische scootmobiel is dat je met deze wagens winkels in mag. De winkels vinden dit totaal geen probleem omdat er geen vieze geurtjes meer uit de uitlaat komen en de scootmobiel geen grote herrie meer maakt. Als jij dus slecht ter been bent, dan hoef je niet meer uit je scootmobiel te stappen tijdens de boodschappen. Daarnaast kan je de scootmobiel gemakkelijk opladen aan het stopcontact en hoef je niet meer te tanken.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen hebben vooral met de range en snelheid van de scootmobiel te maken. Zo kan je er geen hele lange afstanden mee rijden voordat de accu weer moet worden opgeladen. Daarnaast is de sterkte van de motor vaak nog niet heel groot. Daardoor kan je nog niet zo hard rijden met de elektrische scootmobiel. Toch worden deze nadelen steeds kleiner omdat de elektrische motoren steeds sterker worden en de accu’s steeds beter.

Hoe snel gaat de ontwikkeling?

Het gaat zeer snel met de ontwikkeling van de elektrische scootermobiel. Zo is de kracht van de motor de afgelopen jaren sterk toegenomen. Je kunt nu gewoon de gemiddelde snelheid waarmee gereden wordt door gebruikers van een scootmobiel behalen. Alleen de topsnelheid blijft nog achter bij andere modellen. Ook worden de accu’s steeds beter. Ze gaan niet alleen langer mee, maar ze laden ook nog eens heel snel op. Kortom, de nadelen zijn al bijna weg van de elektrische scootmobiel.

Wat is de scootmobiel met benzinemotor?

Als je niet overtuigd bent, kan je natuurlijk alsnog voor de scootmobiel met benzinemotor gaan. Deze rijdt een stuk verder en nog steeds een stukje sneller. Hierdoor kan je makkelijker grote afstanden afleggen. Deze scootmobiel is daarom ook goed geschikt voor mensen die nog wel kleine stukjes zelf kunnen afleggen, maar niet meer de grote stukken.
Het is dus belangrijk om te bedenken wat jij wil gaan doen met je scootmobiel voor het maken van de keuze of je wel of niet een elektrische scootmobiel gaat kopen.